Бројките од ново заразени лица во земјата постојано расте и на здрасвтените власти воопшто не им е лесно да се справат со медицинската криза која трае цела година. До денеска во земјава досега се направени вкупно 380.616 тестирања на Ковид 19, вкупната бројка на Ковид дијагностицирани изнесува 78,305 , бројката на оздравени лица е 54.034 и оние кои го изгубија својот живот 2.292. Во моментов бројот на активни случаеви изнесува 21.979. На листата на земји кои се најпогодени Македонија се наоѓа на високата 6-та позиција.

Во прилог Ви нудиме лек кој може да го заштити вашето тело од опасниот вирус и да го зајакне имунитетот. Познатиот медицински работник од Ташкент,  Шукрат Халилов вели дека за опасноста од Ковид 19  големо влијание има  имунолошкиот систем.  Тоа би значело кога вирусот ќе навлезе го напаѓа имунитетот и потоа влијае на ткивата на белите дробови. Временската разлика на нападот на имунолошкиот систем а потоа и на белодробното е токму периодот на инкубација. Сигурно често сте го слушнале терминот силен или слаб имунитет. практично многумина не го знаат неговото значење. 80% од целиот имунолопшки систем е концентриран во мукозниот и субмукозниот слој на тенкото црево во една форма на лимфоидно ткиво и акумулациите во него. Антителата (Т-,Б-,Г-итн) се произведени во лимфоидното ткиво како и разни видови на имуноглобини.

Антителата преку лимфлиод систем навлегуваат во кавее вената, срцето и поминуваат низ белодробната циркулација како и низ системската циркулација и се шират низ целото тело. На ваков начин се зголемува имунитетот на ткивото вклучувајќи и сопствениот имунитет.

Корона вирус помешан со храна преку оброците влегува во цревата и започнува со уништување на лимфлоидното ткиво. Како резултат лимфлоидното ткиво кое е зафатено застанува со произвдоството на лимфоцити и имуноглобулини. На тој начин имунолошкиот систем е уништен затоа и белите дробови и нивните ткива се сериозно ослабени. Следниот бран е напад врз незаштитеното ткиво на белите дробови која создава тешка пневмонија, за жал некогаш завршува и фатално со смрт.

Медицинарите се насочени кон спречување да навлезе Корона вирусот во белите дробови и насочено кон терапевски мерки против компликациите во форма на пневмонија и сето тоа чини многу скапо.

Постојат различни видови на природни лекови со антибактериски својства. Прв на листата во својата ефикасност е лукот. Тој го опоравува и зајакнува имунолошкиот систем прави бариера за Ковид 19, за микробите, како и за габите кои претставуваат опасност на Корона-  пневмонија.  Со помошта на лукот се создава природна вакцина во човечкото тело и формира специфичен имунитет против Ковид 19.

Подгответе ја  напивката (лукова вода)

  • Наутро излупете едно чешне лук пресечено на половина во порпечна насока ставете го во чајник полијте го со млака вода и оставете го на собна температура
  • До вечер ”луковата вода” е подготвена за пиење, конзумирајте 2/3 чаша околу 3 до 4 часа по последниот оброк преда легнете да спиете
  • Следното утро подгответе го процесот на подготовка на ”луковата вода” со едно свежо чешне лук во млака вода
  • Оваа ”луковата вода” земајте ја еден месец

Благодарение на ”луковата вода” формирате специфичен имунитет против Ковид 19, спремате анти-епидемиолошки протокол кој како природна вакцина е бесцената за телото.

 

 

Photo by Anna Shvets from Pexels

Photo by Isabella Mendes from Pexels