Category: Духовен развој

Што е пролетна депресија и што со неа?

Пролетна депресија – Дали е мит или вистина? Кога и зошто се случува?  Доаѓа пролетта. Природата се буди од зимскиот сон. Сонцето е се повеќе присутно, температурата се покачува, природата се разлеленува. Како што се буди се околу нас, пролетта го повикува човекот да се…

Лидерите одат и зборуваат скромно, но дејствуваат визионерски !

Зошто компаниите постојано губат добри работници?? Многу успешни компании континуирано губат работници. И тоа најдобриот кадар се оддлева континуирано а проблемот живее нерешен. Зошто? Доколку платата не е основниот мотиватор, што не е, само во тешки егзистенцијални околности,…тогаш е нешто сосема друго! Ќе Ви нафрлам…

Менаџер и лидер се создаваат а, не се раѓаат!!!

Многу успешни луѓе минале низ трнлив пат за да бидат она што се денес. Дали тоа се должи на талентот, работата, среќата, судбината, кармата,…или кој знае уште што? Според мене, да си успешен во она што го работиш бара одредена структура на личност. Некои вродени…

Кога да се променат работите, а кога да се надминат?

На кои нешта не треба да губиме време за да се променат? Едно од најтешките работи во тек на созревањето и израснување во животот е да се научи кога треба да се делува и да се обидеме да ги промениме работите, а кога едноставно да…