Во зима кожата многу брзо ја губи својата влажност и почнува да пука, особено ако не нанесувате соодветна заштита.
При намалување на температурите, се намалува и влажноста во воздухот, со тоа и самата кожа губи дел од влажноста. Токуму тоа е причината зошто во зима, кожата ја чувствуваме посува за разлика од друг период во годината. Дури многу често може да се појави и перутење, како резултат на недоволна хидратација.
Ветерот не е добар пријател на вашата кожа кој во комбинација со студот се добитна комбинација против кожата. Најпогодени се непокриените делови на телото како лицето и дланките.

》Во зима користете козметика која содржи масла. Помага при заштита на кожата.
》Препорачано е да пиете вода колку што пиете и во топлите летни денови.
》Не треба да се капите со жешка вода, зошто и штетите на еластичноста на кожата.
》Шалот или марамата прилепен за устата не Ви го препорачуваме зошто влагата која ја создавате со студениот воздух може да доведе до премрзната и испукана кожа.
》Кога излегувате на отворено користете ракавици на рацете.
》За да го спречите пукањето и лупењето на усните користите балсами.
》Не се препорачува користење на камена или пудра во прав, тоа дополнително ќе Ви ја исуши кожата.
》Ласер Центар Д-р.Горица Ви ги препорачува третманите како Хидрадермија, Микродермоабразија, ПРП третман на лице и масажа -Миофасцијален лифтинг на лице. Сите овие третмани би можеле да ги направите кај нив во нивната ординација.
Можете да закажете консултација и третман на:
📞02/30 93 222
071/ 23 42 35
📧gorica.dacevska@gmail.com
🚦Рузвелтова 51-3/14,Скопје