Имуниетот е најважната алатка во борбата против сите актуелни вируси и бактерии кои не опкружуваат. А најдобриот лек против сите опасности по вашето здравје кои демнат околку е да направите лесен и брз микс на состојки кои ни се достапни периодов и кои можете да им го понудите на сите членови од семејството.
Љупче Бубе Трајчев (нашиот познат нутриционист) Ни го дава следниот совет и рецепт:
Постои само еден и единствен лек, се вика имунитет, имунитетот се гради исклучиво со природни состојки, ова е СУПЕР ИМУНО МИКС направен со најдобрите клучни состојки за најдобар имунитет :
✅ ВИТАМИН Ц, АНТИОКСИДАНСИ, ЕНЗИМИ- Гоџи, Лимон, Чувар Куќа, Мед
✅ ЦИНК – Лецитин од семки од тиква (најбогатиот природен извор на Цинк)
✅ СЕЛЕН – Бразилски орев (најбогатиот природен извор на Селен)
✅ ЈОД – Добиен од млади оревчиња во мед (најдобриот начин за добивање на природен јод)
✅ ФИТОХЕМИКАЛИИ (имуномодулатори)
Го подигаат имунтетот и го стимулираат создавањето на Т и Б лимфоцити клучни во борба против сите патогени(вируси, бактерии, габи) Најбогат извор е лецитинот и маслото од црно семе, со преку 1000 научни докажани студии
Доволна е само една полна лажичка СУПЕР ИМУНО МИКС за дневен внес на сите наведени нутриенти за возрасни и деца над 14 години,
Деца од 1 до 3 години 1/4
3 до 7 години 1/3
7 до 14 години 1/2 од препорачаната доза за возрасни
Овој рецепт ви го препорачува нашиот соработник Љупче Бубе Трајчев (нутриционист). Направете го и информирајте не како ви се допаѓа вкусот.