Александра Чичкова од Белорусија е првата светска мисица во инвалидска количка Првиот светски натпревар за  Мис во инвалидска количка се одржа во Варшава. Организаторот нагласи  дека  целта на манифестацијата е Светот да ја смени сликата за жените во инвалидски колички.