Кога детето ви е болно, единственото нешто што ви е во умот е да се оздрави наскоро. Понекогаш на детето му епотребен антибиотик за да ги елиминира симптомите и причините за воспаление на грлото, болка во стомакот, настинки. Антибиотиците понекогаш можат да помогнат во процесот на лекување но можат да направат повеќе штета отколку корист. Антибиотиците се ефикасни само кај бактериски инфекции, тие нема да помогнат во лекувањето на вирусни инфекции. Затоа наша препорака е да го однесете детето на лекар специјалист по ОРЛ кој ќе направи детален преглед и ќе ве насочи правилно како треба да се лекува. Прим.Д-р.Мери Александрова не советува што треба да се направи при настинки кај децата. Ова е период на настинки и вируси, се надеваме дека видето ќе ви биде од корист!