Пред околку една година на младата 11 годишна Ева Крстаноска  од Македонија и беше дијагностицирана Леукемија.  Ова вест тешко ја прими семејството на малата Ева како и самата таа. Собраа храброст и почнаа со лекување.  По неколкумесечни третмани со зрачење и хемотерапија, семејството веруваа  дека Ева конечно е во ремисија. Таа полека почна да му се враќа во својот нормален детски живот, враќајќи се на училиште, играјќи со своите пријатели и уживајќи во тие скапоцени детски години.


Сите лекови што ги земаше не помогнаа.Ева  сака да го продолжи животот како и секое друго детенце. Секој кој поминал низ ова претходно ќе ги знае трошоците кои се вклучени во третманот и лековите, со што нејзиниот напредок до заздравување е уште потежок. О неодамна кај Ева белите крвни клетки речиси се зголемија за три пати во споредба со нејзините црвени крвни зрнца. Сега на Ева и е неопходна   трансплантација на коскена срцевина. Оваа кобна болест не може да се излечи во оваа фаза во Македонија. Нашата земја  физички нема ресурси и нејзината единствена опција е да оди во Германија. Болницата советуваше дека ова ќе чини стотици илјади долари. Затоа е потребна вашата помош!  Секој дониран денар од ваша страна ќе биде надеж повеќе за семејството Крстаноски.

Метаболизам.мк ве замолува да донирате за ова убаво девојче кое допрва треба да ги осознава убавините на животот.

Телефонски линии сеуште нема, но вие би можеле да  донирате на  и на жиро сметка 210-7000006464-47 во НЛБ Тутунска банка