Tag: Светски ден на аутизмот

Донација за Децата со Посебни потреби за ОУ.Невеа Ѓеоргиева-Дуња, проект Диферент

Во рамките на одбележувањето на Светскиот ден на лицата со аутизам, денеска Сашо Стојановски креаторот на проектот Диферент ја предаде донацијата која ја вети за ОУ.Невена Георгиева Дуња. Донацијата е наменета за сензорната соба во училиштето, за децата со посебни потреби кои учат во ова…

СВЕТСКИ ДЕН НА АУТИЗМОТ

Во 2007 година на генералното собрание на ОН е одлучено 2 Април да биде прогласен како ден кога ќе се обележува на светско ниво Аутизмот. Оттогаш секоја година овој ден е наменет за овие лица.  Метаболизам  денеска ќе ве потсети дека аутистичните деца и лица…