Category: Алтернатива

АМБРОЗИЈА-Најздравата билка која бог ни ја подарил

Ние ги следиме наредбите на фармацевтските индустрии чија цел е постојано да се заболуваме и да се уништуваме како и да ја уништуваме најздравата фабрика што ни ја даде Бог-природата. Амбросијата  се споменува во грчката митологија како пијалок, а понекогаш и како храна на богови…

Подобрете го видот за 90% на природен начин

Нашиот вид  вообичаено ни ги дава 90% од информациите кои ги добиваме, при што  нам ни помага да дознаваме повеќе за светот и да ги одбегнеме можните препреки. За жал видот е помеѓу првите кој е погоден при процесот на стареење во човековото тело.  Во…

ДЕВЕТ БИЛКИ КОИ МОЖАТ ДА ВЕ ИЗЛЕЧАТ

Се верува дека систематскиот  третман со лековити билки, започнал да се применува во Европа,  кога грчкиот лекар Диоскорид, кој живеел во првиот век Н. Е., ја напишал  енциклопедијата ” De material medica”  (За лековити супстанции). Оваа енциклопедија во следните 1 600 години била  главниот фармаколошки…

СО ЕДНА ЛАЖИЦА НА ДЕН НАМАЛЕТЕ ГО ОТОКОТ ВО ВАШИОТ СТОМАК

Нашите црева се многу важни и ние треба да ги исчистиме од време на време од  отровите  што се акумулираат во нашето тело, поради конзумирањето  на разни видови храна, особено онаа која содржи месо. За да бидете здрави ќе треба да си помогнете себе си…