Многу родители си го поставуваат прашањето –  Дали е добро моето мало  деце уште рана возраст покрај   мајчиниот да учи и други јазици?  На ова прашање  одговорот на Антонела Сорас (Професорка по развојна лингвистика и директорка на Центарот за билингавлизмот на универзитетот во Едибург) најчесто е следниот:

Сите почнуваме како природни лингвисти. Бебињата можат да ги слушнат сите 600 согласки и 200 самогласки што се присутни во сите светски јазици. Во првата година, нашиот мозок почнува да се приспособува на звуците што најчесто ги слушаме. Бебињата веќе брборат на нивниот мајчин јазик. Дури и новороденчињата кога плачат, плачат на посебен акцент, имитирајќи го говорот што го слушале додека уште биле во стомакот на мајката. Ваквото приспособување исто така значи отфрлање на вештините што не се потребни.  Нашата препорака е да ги пуштите вашите деца да изучуваат друг јазик покрај мајчиниот уште од најрана возраст. Се обративме во LCF Kids Club од Кисела вода и не советуваа дека е прпорачливо да се започне со изучување на странски јазик од рана возраст но битна е методата која ќе се примени за детето полесно да го совлада јазикот. Тие ни го претставија својот принцип на учење.

 

ЛЦФ принципот на изучување на англискиот јазик е нов и сосема поразличен метод од сите досега видени.
ЛЦФ е најсоодветен начин за изучување на англиски јазик, за деца од 6 месеци, па се до 14 годишна возраст.
Природниот начин на изучување (следејќи го принципот на учење на мајчиниот јазик), без стрес и притисок, во опуштена атмосфера седнати на пернички на земја, дава најдобри резултати.
Децата кои почнуваат уште од најрана возраст да го изучуваат јазикот имаат голема предност, истражувањата покажуваат дека децата изложени на нов свет на зборови се деца со повисок ментален развој, поголема самодоверба, поголема интелегенција и исто така можност за решавање на покомплицирани проблеми.
Самиот ЛЦФ пристап, атмосферата и средината не дозволува организацијата на часовите да биде слична на класичната настава , кај нас децата секогаш се ментално и физички зафатени. Времето брзо поминува низ игра, музика, повторување на зборовите , изработување на креативни материјали.
Резултатите ќе ги видите ВЕДНАШ!!!

Посетете го линкот на нивната ФБ страница

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013759204198

Би можеле да добиете и детали за вашето дете на следниот број:

Закажете ДЕМО ЧАС на:
LCF CLUBS Дебар Маало 071 330 900
LCF CLUBS Кисела Вода 078 292 907
LCF CLUBS Карпош 077 820 982
LCF CLUBS Прилеп 071 762 491