Доколку сакате да изгледате послабо и убаво во деновите кои ни следуваат ви даваме предлог за компир диета!  Со оваа диета се слабее до 5 килограми. Се што треба да направите е да се придржувате кон следниот правилник!

Прв ден:
Појадок:1 чаша јогурт и  1 варен компир (не солен)
Ручек: 1 чаша јогурт и  2 варени компири(не солени)
Вечера: 2 чаши јогурт

Ден

Појадок:  Утрото го започнувате со 1 чаша јогурт
Ручек:1 чаша јогурт и 2 варени компири (не солени)
Вечера: 1 чаша јогурт и 1 варен компир (не солен)

Ден 3

Појадок: 1 варен компир (несолен)
Ручек: 1 варен компир (несолен) и  1 чаша јогурт
Вечера: 1 чаша јогурт

 

Секако се препорачува и многу вода во текот на денот. Најдобро е половина час по оброкот да се напиете вода. Нутриционистите препорачуваат минимум по литро ипол вода на ден.