Ароматерапија на лице е нежен, делотворен и релаксирачки третман. Со употреба на есенцијални, етерични масла кој  смируваат, хидрираат и регенерираат го прават овој третман погоден и благотворен за сите типови на кожа. Се препорачува за нега на сува, чувствителна , масна кожа и како anti-age третман за зрела кожа.


Со ароматерапија се подобрува локалната крвна циркулација, длабински во кожата се внесуваат хранливи состојки, се подобрува изгледот и структурата на кожата. На сувата кожа и ја обезбдува потребната хранлива потпора и липидната заштита. Од друга страна аромата од етеричното масло на организмот му пружа потполна релаксација и уживање.