Исхраната за тироидната жлезда обезбедува соодветна хомеостаза на телото. Подобрување на  состојбата на пациентите  голема улога има начинот на исхрана за спречување како и за доведување во ремисија (мирување) Тироидната жлезда е многу важна за човечкото тело поради нејзинотa неправилна работа, негативно влијание врз функционирањето…