Tag: здраво тело

Сколиоза – странично искривување на ‘рбетот

Сколиозата е честа манифестација на развојните заболувања во период на забрзан раст на рбетот.   Истата се манифестира со искривување на рбетот во страна, ротација на прешленските тела по надолжната оска и торзија (увртување) на рбетот. Описното значење на ротацијата е увртување на рбетот околу…

Што е метаболизам и како да го забрзаме?

Многу често би можеле да наидеме на коментари дека метаболизамот ни е успорен и дека позабавено работи од некогаш. Затоа ние решивме да ја консултираме Д-р Маја Милованчева Поповска (др.на медицински науки), од неа побаравме да ни даде објаснување што е метаболизам? Дали гените имаат…

Ароматерапија за нега на сува, чувствителна и мазна кожа

 Ароматерапија на лице е нежен, делотворен и релаксирачки третман. Со употреба на есенцијални, етерични масла кој  смируваат, хидрираат и регенерираат го прават овој третман погоден и благотворен за сите типови на кожа. Се препорачува за нега на сува, чувствителна , масна кожа и како anti-age…