Tag: здрава бременост

Трудници, уживајте во вкусот на бадемите

Јаткастиот плод на бадемот е исклучително богат извор на витамин Е, кој пак е од особено важност за нормалното функционирање на организмот на една трудница, при тоа помагајќи го правилниот раст и развој на бебето во утробата на мајката. Бадемите во својот состав содржат мешавина…

Подготовка за забременување и здрава бременост

Доколку се обидувате да забремените или размислувате за бременост и забременување, добро е да почнете да се придржувате за здрави животни навики. Постојат работи кои можете да ги направите уште пред зачнувањето, кои ќе го подобрат вашето здравје и здравјето на бебето во текот на…

Како да се подготвите и правилно да ја испланирате бременоста?

Доколку сте во процес на планирање на бременост, неколку стручни совети од нашиот тим на доктори околу факторите кои се одговорни за поздрава бремност. Кога сте подготвени за бременост треба да преземете неколку важни мерки кои би придонеле за поздрава бременост. Тие мерки се  следниве…