Category: хуманост на дело

Донација за Децата со Посебни потреби за ОУ.Невеа Ѓеоргиева-Дуња, проект Диферент

Во рамките на одбележувањето на Светскиот ден на лицата со аутизам, денеска Сашо Стојановски креаторот на проектот Диферент ја предаде донацијата која ја вети за ОУ.Невена Георгиева Дуња. Донацијата е наменета за сензорната соба во училиштето, за децата со посебни потреби кои учат во ова…

Хуманитарен проект – Different е наменет за лицата со попреченост

Тимот на Метаболизм.мк  се запозна со човекот  за кој деновиве многу се зборува, Сашо Стoјановски. Истакнат музички артист кој има повеќе од 20 години искуство на музичката сцена како инструменалист на тапани. Сашо пред извесен период започна со еден голем подвиг чија цел е да…

Да и помогнеме на Ева да се излекува!

Пред околку една година на младата 11 годишна Ева Крстаноска  од Македонија и беше дијагностицирана Леукемија.  Ова вест тешко ја прими семејството на малата Ева како и самата таа. Собраа храброст и почнаа со лекување.  По неколкумесечни третмани со зрачење и хемотерапија, семејството веруваа  дека…