Сите ние го  сакаме летото, но сите ние ги мразиме досадните комерци кои ја напаѓаат нашата кожа.  Тие не само се здодевни за ушите туку знаат да предизвикаат и  крајно нервозни каснувања, но исто така шират болести на повеќе од 700 милиони луѓе годишно.

Постојат голем број на препарати против  комарци на пазарот, но тие често се преполни со разни со хемикалии кои можат да доведат до различни несакани ефекти. Од друга страна, постои витамин кој може да ви помогне да ги отфрлите на сосема природен начин и да ги избркате во заливот цело лето. Неопходниот  витамин е Б1, или тиамин, кој најчесто се наоѓа во јајца, кељ, овес, квасец, аспарагус, црн дроб, кафеав ориз.

Овој витамин (купен во аптеките) растворлив во вода го зголемува имунолошкиот систем и го намалува стресот, а она што е важно тука, може да го промени природниот мирис на нашите тела, што привлекува комарци и инсекти. Одредени состојби, како анорексија, гастричен бајпас, хроничен алкохолизам и Кронова болест, можат да ги намалат нивоата на овој витамин во телото.За да ги оптимизирате овие нивоа, треба да го зголемите внесот на храна богата со тиамин или да земате 100 mg од неа секојдневно. По само две недели, веќе нема да се борите со овие досадни суштества. Лекување на каснување од комарциЗа лекување на болни и нервозни каснувања од комарец, на местото каде што сте каснати ќе треба да истапкате со (предходно направена комбинација од средината на лепчето потопено со јабоков оцет). Покрај тоа, можете да ставите свежо исечен лук или парче суров кромид на погодените области за да ги спречите инфекциите и да ги ослободите овие симптоми. Можете исто така да го ублажите чешањето и можната инфекција со примена на лосион за калимин или хидрокортизонски крем.