Ние ги следиме наредбите на фармацевтските индустрии чија цел е постојано да се заболуваме и да се уништуваме како и да ја уништуваме најздравата фабрика што ни ја даде Бог-природата.

Амбросијата  се споменува во грчката митологија како пијалок, а понекогаш и како храна на богови која носи бесмртност на секој што ја користи. Амброзијата е тесно поврзана со нектарот, кој Хомер ја опишува како храна на боговите, а амброзијата е опишана во неговите епови како пијалок од богови. И амброзијата и нектарот се опишани како миризливи супстанции, кои протагонистите во Одисеја ги користат како парфеми, а Хомер, исто така, зборува за облека од амброзија, па дури и сандализод амброзија  на боговите.

НАУЧНИЦИТЕ ЗА АМБРОЗИЈА

Познатиот лекар Вилијам Кук во 1869 година во своите опширни излагања советуваше дека вреди да се користи амброзијата.  Лисјата имаат стимулирачко, адстрингентно, горчливо својство, со траен ефект или делуваље. Попарено во вид на чај, се користи против дијареа и полесна форма на дизентерија. Корисно е при појава на утерично, гастритично и белодробно крварење; за одмивање на вагината доколку имате познато “Бело перење„ пиејки го паралелно чајот од амброзија.


Исто така, како прашок и чај, се користи локално / надворешно, за да се запре крварењето на површинските рани на кожата или мукозната мембрана на носот и да се намали изразената неисхранетост. Силниот чај влијае на функцијата на бубрезите, го одржува тонусот на желудникот и полека ја балансира циркулацијата на крвта – ова е корисно за лекување на хронично задржување на водата во телото, особено во комбинација со третмани на црниот дроб и стимулација на потење. Многу силни чаеви се користат слободно / колку што е потребно против враќањето на минатите болести и покажуваат аналогно влијание на кининот. Листот  е погоден за лекување на малигни чирови на кожата, бидејќи го спречува гниењето на заболеното ткиво. Се верува дека А.трифид има слична намена. Подготовка на оригиналниот рецепт:Потопете  30 грама суви амброзии и 5 грама ѓумбир во 250 ml врела вода. Се употребува на секои 2, 3 или 4 часа за да се подобри состојбата во телото.

Автор:Алтернативно