Category: Здраво тело

Како да останеме добро хидрирани?

Зошто е важна водата?  Колку вода треба да пиеме? Колку течности му се потребни на телото? Тимот на Метаболизам оствари повторна средба со докторката која секогаш е расположена да не советува на тема здравје. Д-р.Маја Милованчева Поповска (др.на медицински науки). Нема да бидеме нескромни ако…

Водата – фактор за добро здравје и здрава долговечност

Пред да почнам да се дружам со здравиот начин на живеење, поточно здравата исхрана, воопшто не ми доаѓаше на ум да ѝ посветам внимание на нејзиното величество – ВОДАТА. Се случуваше со денови да не се напијам ниту една капка вода, а да пијам некакви…

Што е метаболизам и како да го забрзаме?

Многу често би можеле да наидеме на коментари дека метаболизамот ни е успорен и дека позабавено работи од некогаш. Затоа ние решивме да ја консултираме Д-р Маја Милованчева Поповска (др.на медицински науки), од неа побаравме да ни даде објаснување што е метаболизам? Дали гените имаат…